Zonder categorie

ID&T krijgt voorlopig 1,3 miljoen euro van verzekeraars voor coronaschade

today24 augustus 2020 7

Background
share close

Het Nederlandse ID&T krijgt een voorschot van 1,3 miljoen euro van verzekeraars vanwege geleden schade door de coronacrisis. Dat blijkt uit de uitspraak van een kort geding dat de evenementenorganisator had aangespannen.

ID&T, onder meer bekend van events zoals Mysteryland en Sensation, liet de verzekering via vier bedrijven lopen. Er bleek echter onenigheid te zijn over de dekking tegen een pandemie. Verzekeraars pasten begin 2020 hun polissen aan toen bleek dat het coronavirus om zich heen greep, en stelden dat een overeenkomst met ID&T op dat moment nog niet van kracht was. Maar volgens de rechter was dit wel het geval.

De dancegigant heeft sinds april verschillende grote feesten moeten annuleren. De totale schade tot september zou daardoor op minstens 11,5 miljoen euro uitkomen. Dit bleek uit een raming van taxatiebedrijf Troostwijk. De rechter vindt de bijbehorende rapportage echter tekortschieten en houdt de geschatte vergoeding daarom voorlopig op 2 miljoen euro.

Verzekeraars Nationale Nederlanden, Reaal, Amlin en Chubb moeten daar als voorschot nu 1,3 miljoen euro van betalen, mits ID&T voor een bankgarantie zorgt. De verzekeraars worden verder geacht hun eigen schade-expert in te schakelen, die in samenspraak met Troostwijk tot een definitief bedrag moet komen.

Dankzij populaire dancefeesten in binnen- en buitenland had ID&T in 2019 een omzet van 108 miljoen euro. Dochterbedrijven van de organisator hebben inmiddels voor meer dan 1 miljoen euro aan noodsteun aangevraagd.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Entertainment

FG Xtra en Maxximum gaan samenwerking aan

Vanaf vandaag bundelt FG Xtra zijn krachten met de Franse radio Maxximum. Maxximum is een radiozender die uitzend op DAB+ in Parijs. Net zoals op FG Xtra, hoor je op Maxximum een muziekmix met voornamelijk  underground muziek. Voortaan hoor je elke maandag tussen 19 en 22u een selectie van de beste 3 dj sets die Maxximum de voorgaande week heeft uitgezonden in Parijs. De dj’s die vanavond de spits mogen […]

today13 juli 2020 4

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%