Zonder categorie

Ampere brengt Ampere Open Air naar de huiskamer met “Ampere ON Air the free digital festival”

today2 juli 2020 11

Background
share close

Ampere brengt zijn festival naar de huiskamer met “Ampere ON Air the free digital festival” Met meer dan 40 uur aan live streams vol muziek, mode, interviews en visuals brengt de Antwerpse nachttempel de festival ervaring, in samenwerking met Deliveroo, Seppe Nobels, Coctails at Nine, FG Xtra en Absolut naar de mensen thuis.

Vorig jaar organiseerde Ampere nog hun eerste zomerfestival met vijf podia en meer dan achtduizend bezoekers op de Middenvijver. Dit jaar kan de veelbelovende tweede editie van “Ampere Open Air” niet plaatsvinden en is tevens de “creative event space” onder de spoorbanen voor een nog onbepaalde tijd gesloten. Daarom doopte de organisatie het concept om naar een gratis digitaal festival van 2 tot en met 18 juli. Feestvierders zullen dus thuis met hun eigen bubbel kunnen genieten van een festival ervaring in alle veiligheid.

“We waren de eerste die dicht moesten en de laatste die terug open zullen mogen” Zegt Joachim Marynen van Ampere.

Een maand lang heeft Ampere opnames gedaan van enkele sterke lokale artiesten zoals Yves Deruyter, Lefto, Faisal, Marco Bailey maar ook Bert Libeert van Goose en Jeroen de Pessemier van The Subs.
Het resultaat is 3 weekends gevuld met de beste elektronische muziek van eigen bodem. Naast de dj-sets en live optredens werd er ook telkens een diepte-interview afgelegd dat verder inging op de huidige situatie van de artiest. Zo vertelt Yves Deruyter bijvoorbeeld hoe hij de strijd tegen corona overwonnen heeft. “De meeste mensen zijn weer leuk aan het werk maar voor ons artiesten is het einde nog lang niet in zicht”, zucht Jeroen De Pessemier, die als One Track Brain solo speelt op Ampere On Air. “Dat is erg frustrerend. Daarom dat het fantastisch is dat er concepten bestaan als dit digitaal festival. Een doodgewone livestream van een dj thuis is snel afgezaagd. Het is de functie van clubs en festivals om mensen samen te brengen. Het is heel raar dat we die beleving al zo lang hebben moeten missen, de emotionele impact daarvan is niet te onderschatten.
Plannen die gesmeed worden op de dansvloer, koppeltjes die verliefd worden, het is allemaal verdwenen. Ampere probeert dat gevoel, de belangrijkste functie van een club, levend te houden. Aan zoiets werk ik graag mee

De 3 weekends gaan niet enkel over muziek maar ook studenten van de Modeacademie, die hun traditionele eindejaarshow ook digitaal moeten presteren dit jaar, worden betrokken.
Het zijn zeer onzekere tijden voor de modestudenten, ze hebben schrik dat ze niet snel nog events gaan kunnen doen om hun eigen collecties te vertonen. “Wij hebben al langer een band met Ampere”, zegt studente Romane Glandier. “Op het fysiek festival zouden we normaal modeshows doen deze zomer en modellen zouden opdienen in onze kostuums. We zijn erg dankbaar dat Ampere ons nu ook wil betrekken in de digitale versie. Op verschillende momenten zijn er modeshows en we hebben ook de paspoppen gekleed die dienst doen als ‘publiek’ tijdens de dj-sets”.

Een volledige festival ervaring kan niet zonder eten en drinken. Ampere ging daarom een samenwerking aan met chefkok Seppe Nobels van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13 ook wel wereld’s hoogst genoteerde beste groenterestaurant in Vlaanderen. En tevens bekend als tv-gezicht bij Grillmasters. Daarnaast leveren de mixologists achter de befaamde cocktailbar Cocktails at Nine uit Antwerpen een aantal Signature Coctails naast de Ampere klassiekers. “Mijn eerste aanraking met Ampere was toen ik er kwam koken bij de passage van de bekende deejay Claptone”, zegt Seppe. “Het was toen vrij revolutionair om zogenoemde ‘healthy day raves’ te houden met gezonde voeding zoals bietensapjes en healthy food om je lichaam te boosten op de dansvloer. Het clubleven heeft me altijd al geïnteresseerd maar sinds die ervaring heb ik een erg goeie band met Ampere. Op het zomerfestival zou ik normaal gezien ook gaan koken dus ik was meteen enthousiast om ook hier aan mee te werken.” Er zijn 7 bites of gerechten. Met telkens één superfood zoals tarwegras, rode biet, waterkers, postelein, blauwe bessen, boerenkool, goji bessen, ruwe cacao en ook hennep in de hoofdrol.

Kijkers, luisteraars en bewoners zullen in de regio Antwerpen een complete box met gezonde powerfood en cocktails via de populaire Deliveroo app op de tijdelijke “Ampere On Air x Seppe Nobels & Cocktails at Nine” shop. De box zal geleverd worden aan huis of kan worden afgehaald bij Ampere. Je hoeft geen keukenprinses te zijn, alle bereidingen zijn kant en klaar. Geïnspireerd door de bruisende high-end order en take-away keuken van New York en Los Angeles brengt Seppe Nobels samen met Club Ampere deze trend voor Antwerpen op een hoger niveau.

Iedereen werkt belangeloos mee aan dit festival, je kan de artiesten en Ampere ondersteunen in deze moeilijke tijden door tijdens de drie weekenden via Deliveroo een bestelling te plaatsen. Support door een Ampere T-Shirt, sweater, Tote bag of een album op vinyl te kopen van de artiesten betrokken in de livestreams. Tevens is er de mogelijkheid om een donatie te doen om de artiesten en Ampere de zomer door te helpen. Zo kan je dus De Antwerpse nachtcultuur en de artiesten ondersteunen want zij waren de eerste die hun deuren moesten sluiten en zijn dus ook de laatste die hun deuren weer mogen open en wanneer is nog steeds zeer onzeker.

Show some love and support your nightlife. Alle info en de exacte data van alles streams vind je op de Facebook eventpagina: https://www.facebook.com/events/569162693794845/ en is uiteraard volledig te volgen via 107FM en via de facebook pagina van FG Xtra

Written by: admin

Rate it

Previous post

Zonder categorie

Alle grote festivals gecancelled tot eind augustus

Jammer genoeg zullen er tot eind augustus geen massa-evenementen, en dus ook geen grote festivals plaatsvinden. Dat heeft zonet de veiligheidsraad beslist. Premier Sophie Wilmès maakte die beslissing bekend tijdens een personferentie. Er is momenteel nog geen ondergrens vastgelegd voor de grootte van de festivals. Al weken werd er gespeculeerd, maar nu is er eindelijk wat duidelijkheid. De veiligheidsraad kwam vandaag samen om te beslissen hoe het voort moet met […]

today15 april 2020 9

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%