Zonder categorie

Lopen en wandelen tegen borstkanker op 29 september tijdens de Race for the Cure

today5 juli 2019 10

Background
share close

Geef borstkanker geen kans: onder dat motto verschijnen deelnemers aan de start van de Race for the Cure®. 22 steden in Europa verwelkomen dit jaar de Race for the Cure®, waarvan 15 edities plaatsvinden op 29 september. Zo geven we met meer dan 250.000 mensen over het hele continent samen een sterk signaal van solidariteit met iedereen die getroffen is door borstkanker. Dat doen we niet toevallig aan de vooravond van oktober = borstkankermaand. De nationale borstkankercampagne Think Pink wil dit teken extra krachtig maken en roept op om massaal mee te wandelen of lopen tijdens het grootste evenement ter wereld in de strijd tegen borstkanker. Dat doen ook lotgenoten zelf in een krachtig filmpje dat nu speelt bij Kinepolis.


Vorig jaar liepen en wandelden meer dan 23.000 mensen in Brussel, Antwerpen en Namen: een absoluut record. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen in beweging komen tegen borstkanker”, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Zo massaal je solidariteit uitdrukken is een sterk signaal dat niemand onberoerd laat.”
Solidair bewegen geeft (zin in het) leven
De Race for the Cure® is een loop- en wandelevenement waarbij iedereen, ongeacht zijn/haar sportief niveau, 6 km kan lopen of 3 km wandelen. Het doel is niet om als eerste de finish te bereiken, maar om lotgenoten centraal te plaatsen en samen de schouders te zetten onder de strijd tegen borstkanker.
Daarom staat de Race for the Cure® overal in Europa garant voor hetzelfde indrukwekkende beeld: lotgenoten in een roze T-shirt, de mensen om hen heen in een wit T-shirt. “Zien hoeveel roze T-shirts de Race for the Cure® kleuren is erg aangrijpend”, geeft Heidi Vansevenant aan. “Eén vrouw op acht in ons land krijgt borstkanker. Tijdens de Race for the Cure® vieren zij samen het leven, en betuigen hun entourage of sympathisanten hen steun met hun deelname. Samen staan we stil bij lotgenoten die er niet meer zijn.”

Lotgenoten maken deelnemers warm
Gisteren lanceerde de nationale borstkankercampagne Think Pink een opmerkelijke campagne in de Kinepolis-bioscopen in Antwerpen, Brussel en Namen, in samenwerking met Brightfish en het Brusselse Europaziekenhuis. In de reclameblokken speelt tot eind augustus een sterk filmpje waarin lotgenoten geliefden en sympathisanten aanmoedigen die ter ere van hen meelopen of -wandelen. Zo willen ze hen op aangrijpende wijze bedanken voor hun blijk van solidariteit.

Geef elkaar vleugels en ga de uitdaging aan als team
Net omdat de Race for the Cure® solidariteit en steun zo vooropstelt, is het hét evenement bij uitstek om als team deel te nemen. Als Team Captain stel je je eigen team samen met minstens 10 leden. Elk teamlid krijgt 3 euro korting op de inschrijving en betaalt zo 12 euro per persoon. Het teampakket met alle T-shirts ligt klaar aan de inschrijvingsstand voor de Team Captain, zodat je als groep tijd wint. Teams met 50 leden of meer krijgen een persoonlijke tent die hun uitvalsbasis voor de dag wordt en kunnen tegen kostprijs een logo op hun T-shirt laten drukken.
Individuele deelnemers die op voorhand inschrijven betalen 15 euro.

Een dag om niet te missen!
Op 29 september vormen Ter Kamerenbos in Brussel, Linkeroever in Antwerpen en l’Arsenal in Namur het kloppende roze hart van het land. Er strijkt een heus animatiedorp neer. De Race for the Cure® staat garant voor een dag vol activiteiten en animatie zoals Zumba of de Kids for the Cure-loop. Tijdens de Gezondheidsmarkt komt bovendien een gezonde levensstijl in de brede zin van het woord aan bod dankzij uiteenlopende standhouders. Het is een dag vol emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Kortom, een dag om nooit te vergeten.
Iedereen is welkom, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Zelfs honden mogen meewandelen of -lopen. Ga dus de uitdaging aan en schrijf je in, individueel of in team!

Alle informatie over de Race for the Cure® en inschrijvingen: think-pink.be/raceforthecure

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt
Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Zonder categorie

Antwerpen Danst hele zomer langs de Schelde

Alle Antwerpenaars kunnen deze zomer opnieuw 2 maanden lang dansen onder de sterrenhemel aan de Scheldebocht. Deze locatie vormt al jaren het sfeervolle decor van ‘Antwerpen Danst’. Van 2 juli tot en met 29 augustus zijn dansliefhebbers weer elke dinsdag en donderdag welkom aan de Kattendijksluis voor een gratis les lindy hop, flamenco, tango of salsa of om vrij te dansen. Nieuw dit jaar is dat er ook op zondag […]

today25 juni 2019 497

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

FG EVENTS
Sorry, there is nothing for the moment.
0%