Entertainment

Platenlabel moet erfgenamen Prince 7 miljoen dollar betalen

today20 juli 2019 15

Background
share close

Platenlabel Eye Records moet de erfgenamen van Prince 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) betalen, zo heeft de rechter bepaald. Eye Records werd door de erfgenamen aangeklaagd wegens het illegaal uitbrengen van achttien compilatiealbums van de zanger.
Naast het betalen van het bedrag moet het platenlabel ook alle illegale Prince-nummers van zijn website verwijderen, meldt TMZ.

De erfgenamen van de Amerikaanse zanger spanden in augustus 2018 een rechtszaak tegen Eye Records aan wegens het uitbrengen van achttien compilatiealbums van Prince, inclusief live-optredens en niet eerder uitgebrachte nummers.
De platenmaatschappij deed dit zonder in het bezit te zijn van de rechten van de muziek. Voor het verkopen van de muziek gebruikte het platenlabel de website Newlovesigne.com, die ondertussen offline is gehaald.
Op 21 juni van dit jaar kwam Originals uit, het laatste album van Prince. Op het album staan veertien nog niet eerder verschenen nummers. De artiest overleed in 2016 aan de gevolgen van een overdosis van de pijnstiller fentanyl.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Party & events

Ideaal festivalweer belooft topeditie voor Elrow Antwerp

Zaterdag vindt eindelijk de tweede editie plaats van het knotsgekke festival elrow Town Antwerp. Of beter: vandaag (vrijdag) én morgen (zaterdag). Want door het succes en de uitverkochte editie van vorig jaar, start het festival op vrijdag met een preparty en is er ook een camping toegevoegd aan de site. Naast top-dj’s Jamie Jones, Joseph Capriati, Loco Dice en een rist anderen zet het festival dit jaar nog meer in […]

today5 juli 2019 6

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

FG EVENTS
Sorry, there is nothing for the moment.
0%