Party & events

Ideaal festivalweer belooft topeditie voor Elrow Antwerp

today5 juli 2019 6

Background
share close

Zaterdag vindt eindelijk de tweede editie plaats van het knotsgekke festival elrow Town Antwerp. Of beter: vandaag (vrijdag) én morgen (zaterdag). Want door het succes en de uitverkochte editie van vorig jaar, start het festival op vrijdag met een preparty en is er ook een camping toegevoegd aan de site. Naast top-dj’s Jamie Jones, Joseph Capriati, Loco Dice en een rist anderen zet het festival dit jaar nog meer in op beleving: met elrow-agenten die de grootste feestbeesten naar een geheime partyplaats brengen en een wel heel speciale school. Ook de camping is veelbelovend. Met 22 graden en veel zon belooft het nu al een topeditie te worden.

De laatste kilo’s confetti zijn afgeleverd en de inflatables klaar voor gebruik. Ook de acteurs repeteren nog een allerlaatste keer hun meest gekke bewegingen. elrow Town Antwerp staat helemaal scherp om vanaf morgen twee dagen lang rond de 15.000 bezoekers te ontvangen op recreatiedomein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever.

De meest surrealistische wereld op een bedje van techno & house is opnieuw dé manier om de zomer te starten. De weergoden bedachten elrow Town Antwerp ook deze editie met een stralend zonnetje. “Wij zijn erg blij met het weer,” zegt medeorganisator Wim Van der Borght. “Ze voorspellen zaterdag 22 graden, weinig wind en geen druppel regen. Ideaal festivalweer dus en een welgekomen afkoeling na dagen van extreme hitte.”

De enorme poppen, bizarre personages, stuiterende inflatables, indrukwekkende steltenlopers en enorme chaos en tonnen confetti zijn er ook dit jaar weer bij. Nagelnieuw deze zomer is de elrow Town Fun Police. Die agenten patrouilleren de hele dag op het festival om de grootste feestbeesten van Linkeroever uit de massa te plukken. Niet in de gevangenis geraakt? Dan kunt u nog naar school. elrow Town heeft met de Row’xford School een eigen onderwijsinstelling met een afgelijnde visie: het heeft geen zin om dingen te leren waar je later niets mee bent. En wie hoofdrekenen haat, schrijft zich in voor de klas van Miss Mimosa. Die geeft les in Hip Hop Aerobics en Disco Dodgeball.

Nieuw dit jaar is een camping op slechts 50 meter afstand van het festivalterrein waar festivalgangers hun tent kunnen opzetten zodat het spektakel nooit ver weg is. Er komt een speciaal spa-centrum met waterpartijen nokvol kleur en gekheid. Wie aankomt met zijn bagage botst meteen op onze lichtjes gestoorde hulpjongens.

De internationale top-dj’s Jamie Jones, Joseph Capriati, Loco Dice, Dennis Ferrer en vele anderen draaien op drie tot in de puntjes afgewerkte podia. De grootste, natste en wildste is zonder twijfel de Rowmuda Stage. Podium nummer twee is opgebouwd rond de Rowlympic Games en de tijd van het Romeinse Rijk. Op locatie nummer drie, de Absolut Pink Cathedral, doen ze zelfs aan roller disco.

Het terrein is perfect bereikbaar met de wagen en er zijn verschillende grote parkings vlakbij. Ook met De Lijn (tram en bus) geraak je vlot op het terrein. De trams rijden tot 1.30u ’s nachts, dus de bezoekers hoeven helemaal niet vroeger te vertrekken van het festival. De lijnen die je kunt nemen van Linkeroever zijn: Lijn 5 : Antwerpen/Linkeroever – centrum Antwerpen, Deurne, Wijnegem Lijn 4 : Antwerpen/Linkeroever – Groenplaats Lijn 12 : Antwerpen/Linkeroever – Sportpaleis / Merksem Lijn 11 : Antwerpen/Linkeroever – Berchem Station Lijn 24 : Antwerpen/Linkeroever – Deurne – Borsbeek

Ook tramlijnen 3, 9 en 15 komen daar voorbij.

+++

TICKETS & INFO:
elrow Town Antwerp: zaterdag 6 juli 2019
Camping: vrijdag 5 juli vanaf 16:00 uur tot zondag 7 juli 12:00 uur
Preparty: vrijdag 5 juli 17:00 uur – 0:00 uur (middernacht)
Festivaldag: zaterdag 6 juli 12:00 uur – 0:00 uur (middernacht)
Afterparty: zaterdag 6 juli 23:00 uur – 07:00 uur@Ampere

Dagticket in voorverkoop: 59 euro
Festivalticket + preparty + camping in voorverkoop: 109 euro
Festivalticket + preparty in voorverkoop: 79 euro

Afterparty Ampere in voorverkoop: 12 euro en aan de deur: 15 euro
Parkingticket in voorverkoop: 15 euro
VIP-glampingformules in voorverkoop:
Pop-uptent: 240 euro 2 pers./2 nachten – Lodge: 520 euro 2 pers./2 nachten

Locatie: Middenvijver, Blancefloerlaan, Linkeroever, Antwerpen

+++

DE MEDIA OVER ELROW IN 2018:

Elrow is uitgegroeid tot een “wereldwijde sensatie” – Forbes Magazine
Dit worden de Medici van de housewereld – The Guardian
Kort gezegd: “Plezier laat zich niet maken of kopen, maar de familie achter de elrow-houseparty’s weet moeiteloos een fantastische vibe te creëren.” – Complex Magazine

+++

OVER ELROW:

Elrow Town is een doorgewinterde globetrotter: het wereldberoemde feestconcept, bedacht door de Spaanse familie Arnau, deed vorig jaar maar liefst 47 landen aan. De tweede editie in Antwerpen is net als vorig jaar goed voor massa’s confetti, inflatables, steltenlopers, een camping en knotsgekke kostuums, gecombineerd met de allerbeste tech-house. Het elrow Town-festival werd de nummer drie in de categorie ‘best breakthrough festivals’ bij de Belgische Red Bull Elektropedia Awards.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Zonder categorie

Lopen en wandelen tegen borstkanker op 29 september tijdens de Race for the Cure

Geef borstkanker geen kans: onder dat motto verschijnen deelnemers aan de start van de Race for the Cure®. 22 steden in Europa verwelkomen dit jaar de Race for the Cure®, waarvan 15 edities plaatsvinden op 29 september. Zo geven we met meer dan 250.000 mensen over het hele continent samen een sterk signaal van solidariteit met iedereen die getroffen is door borstkanker. Dat doen we niet toevallig aan de vooravond […]

today5 juli 2019 10

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

FG EVENTS
Sorry, there is nothing for the moment.
0%