Algemeen

Meer dan de helft van vrouwelijke festivalgangers wordt aangerand

today9 december 2019 7

Background
share close

Méér dan de helft van vrouwelijke festivalgangers wordt aangerand!
‘Sta je voor het podium, voel je ineens een stevige hand tussen je benen. Nog voordat je je kan omdraaien is de dader verdwenen’, vertelt een deelneemster van het onderzoek, waarin 1086 festivalgangers zijn ondervraagd rondom seksuele intimidatie, misbruik en aanranding.

‘Ik heb honderden keren opmerkingen gehoord en ik heb op méér dan 50 manieren ongewenste handen op mijn lichaam gevoeld’, vervolgt een ander. Het verschil tussen de ondervraagde mannen is vrij groot. Zo blijkt dat meer dan 50% van de deelneemsters aangeeft ervaring te hebben met ongewenst gedrag wat meestal hun grenzen overschreed, terwijl slechts 10% van de mannelijke ondervraagden hetzelfde kan zeggen. Één op de vijf vrouwen kleedt en gedraagt zich daarom bewust anders om de kans op ongewenst contact te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn bedekte kledij en de vermijding van isolement.

02Het probleem blijkt duidelijk, maar ook de mogelijke oplossing is onderzocht, zo geeft 44% aan dat een meldpunt voor het aangeven van seksueel misbruik en ongewenst gedrag op het festival het beste hulpmiddel zou zijn. Anderen (35%) zien liever waakzame beveiligers, vermomd als festivalgangers.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Releases

Daft Punk terug in de studio?

Het is een dikke zeven jaar geleden dat Daft Punk voor het laatst eigen muziek uitbracht. In de tussentijd werkten ze wel mee aan muziek van andere artiesten.. Toch is de kans reëel dat daar verandering in komt, want volgens de website 'Has It Leaked?' is het Franse duo hard aan het werk in de studio. Waar ze precies mee bezig zijn is onbekend. En of ze überhaupt bezig zijn […]

today3 december 2019 6

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%