menu Home
Algemeen

FG Xtra onderbreekt zijn normale avondprogrammatie

admin | 13 maart 2020

Preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19, beter gekend als het Coronavirus, zaten er aan te komen, maar niemand had de impact van deze maatregelen en de korte termijn waarop ze worden doorgevoerd kunnen inschatten: een definitieve sluiting van alle horeca zaken, events, beurzen en discotheken tot minstens 3 april. Deze maatregelen zijn voor veel organisatoren en zelfstandigen een financiële ramp. Vooral als deze zouden worden verlengd.

“We moeten nu ingrijpen”, zegt Khalid Naciri verantwoordelijke van FG Xtra 107 FM Antwerpen. “Dit gaat een grote impact hebben op ons sociaal leven én op ons humeur. Alles wordt in één klap van ons weggenomen en we kunnen er zelf niets aan veranderen. Mensen kijken er naar uit om met hun vrienden op café te gaan, bij te praten over de afgelopen week en de gebeurtenissen, eens lekker uit de bol te gaan op een event of een danspasje te zetten in het nachtleven. Door de genomen maatregels, zijn we verplicht om binnen te blijven voor niet enkel voor onze eigen gezondheid maar eker ook die van onze medemens en is het best zo min mogelijk contact te hebben met elkaar.

“FG Xtra wil de horeca en discotheken steunen en daarom wij starten vanaf nu dagelijks met live video-uitzendingen van dj-sets van residents uit Ampère, Roxy, Club Vaag, Red&Blue, La Rocca,…
Met deze actie willen we elke avond tussen 6 en middernacht het nachtleven tot leven brengen tot in jouw huiskamer.”, aldus Khalid Naciri.

DJ Gee is resident in La Rocca sinds 1999: “De discotheken hebben het tegenwoordig al zo moeilijk, er schiet bijna niets meer over. Voor dj’s, clubeigenaars, event- en party-organisatoren en iedereen die met het nachtleven en horeca te maken heeft, zal het de komende weken ongelooflijk moeilijk worden. Het initiatief van FG Xtra is een hart onder de riem voor iedereen die iets te maken heeft met het uitgangsleven”

Sinds kort is de studio van FG Xtra 107 FM gelegen op de bovenverdieping van Ampère. “Logisch dat we deze DJ-sets in ons gebouw laten doorgaan”, vertelt Joachim Marynen uitbater van Ampère. “We hebben alle grote internationale namen moeten annuleren, een ramp gewoon! Maar gezondheid boven alles.

Khalid Naciri; Het is echter niet de bedoeling dat we met onze dagelijkse “Club Covid Sessions” hier met 10 man of meer gaan samenzitten. Elk uur zal er één DJ uit het nachtleven bijgestaan worden door onze presentator en DJ Dimitri Vantomme en een radio en videotechnicus.”

De live streams zullen vanaf morgen,  zaterdagavond 14 maart doorgaan en zijn te volgen op de radio (107 fm) en op Facebook Video Live & Instagram TV  pagina’s van de radio (@fgxtra107fm) en die van de deelnemende clubs.

PROGRAMMASCHEMA:

Zaterdag & zondag: Ampère en FG Xtra presents “CLUB COVID”
Maandag: Hosted by Red&Blue / Cargo
Dinsdag: Hosted by Roxy
Woensdag: Hosted by Club Vaag
Donderdag: Hosted by La Rocca
Vrijdag: Hosted by Ampère

Written by admin

 • cover play_circle_filled

  FG Xtra
  Antwerpen 107FM

 • cover play_circle_filled

  FG Chic

 • cover play_circle_filled

  FG Disco/Funk

 • cover play_circle_filled

  FG Down-Tempo

 • cover play_circle_filled

  FG Nomade

 • cover play_circle_filled

  FG Avant Garde

 • cover play_circle_filled

  UNDR
  The sound of the underground

 • cover play_circle_filled

  Radio FG Vlaanderen
  Fuckin' Good Music

 • cover play_circle_filled

  FG Mix

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Soulcity

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Phill Da Cunha
  Phill Da Cunha

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Axel Haube
  Axel Haube

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Sound Architecture
  Sound Architecture

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play