Algemeen

FG Xtra onderbreekt zijn normale avondprogrammatie

today13 maart 2020 4

Background
share close

Preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19, beter gekend als het Coronavirus, zaten er aan te komen, maar niemand had de impact van deze maatregelen en de korte termijn waarop ze worden doorgevoerd kunnen inschatten: een definitieve sluiting van alle horeca zaken, events, beurzen en discotheken tot minstens 3 april. Deze maatregelen zijn voor veel organisatoren en zelfstandigen een financiële ramp. Vooral als deze zouden worden verlengd.

“We moeten nu ingrijpen”, zegt Khalid Naciri verantwoordelijke van FG Xtra 107 FM Antwerpen. “Dit gaat een grote impact hebben op ons sociaal leven én op ons humeur. Alles wordt in één klap van ons weggenomen en we kunnen er zelf niets aan veranderen. Mensen kijken er naar uit om met hun vrienden op café te gaan, bij te praten over de afgelopen week en de gebeurtenissen, eens lekker uit de bol te gaan op een event of een danspasje te zetten in het nachtleven. Door de genomen maatregels, zijn we verplicht om binnen te blijven voor niet enkel voor onze eigen gezondheid maar eker ook die van onze medemens en is het best zo min mogelijk contact te hebben met elkaar.

“FG Xtra wil de horeca en discotheken steunen en daarom wij starten vanaf nu dagelijks met live video-uitzendingen van dj-sets van residents uit Ampère, Roxy, Club Vaag, Red&Blue, La Rocca,…
Met deze actie willen we elke avond tussen 6 en middernacht het nachtleven tot leven brengen tot in jouw huiskamer.”, aldus Khalid Naciri.

DJ Gee is resident in La Rocca sinds 1999: “De discotheken hebben het tegenwoordig al zo moeilijk, er schiet bijna niets meer over. Voor dj’s, clubeigenaars, event- en party-organisatoren en iedereen die met het nachtleven en horeca te maken heeft, zal het de komende weken ongelooflijk moeilijk worden. Het initiatief van FG Xtra is een hart onder de riem voor iedereen die iets te maken heeft met het uitgangsleven”

Sinds kort is de studio van FG Xtra 107 FM gelegen op de bovenverdieping van Ampère. “Logisch dat we deze DJ-sets in ons gebouw laten doorgaan”, vertelt Joachim Marynen uitbater van Ampère. “We hebben alle grote internationale namen moeten annuleren, een ramp gewoon! Maar gezondheid boven alles.

Khalid Naciri; Het is echter niet de bedoeling dat we met onze dagelijkse “Club Covid Sessions” hier met 10 man of meer gaan samenzitten. Elk uur zal er één DJ uit het nachtleven bijgestaan worden door onze presentator en DJ Dimitri Vantomme en een radio en videotechnicus.”

De live streams zullen vanaf morgen,  zaterdagavond 14 maart doorgaan en zijn te volgen op de radio (107 fm) en op Facebook Video Live & Instagram TV  pagina’s van de radio (@fgxtra107fm) en die van de deelnemende clubs.

PROGRAMMASCHEMA:

Zaterdag & zondag: Ampère en FG Xtra presents “CLUB COVID”
Maandag: Hosted by Red&Blue / Cargo
Dinsdag: Hosted by Roxy
Woensdag: Hosted by Club Vaag
Donderdag: Hosted by La Rocca
Vrijdag: Hosted by Ampère

Written by: admin

Rate it

Previous post

Algemeen

Benefietconcert voor bosbranden Australië brengt bijna 6 miljoen euro op

Het benefietconcert voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië heeft zondag volgens de Sydney Morning Herald 9,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 5,9 miljoen euro) opgebracht. Het concert werd georganiseerd in Sydney door de stichting Fire Fight Australia. 75.000 bezoekers zagen in het uitverkochte ANZ-stadion hoe verschillende artiesten optraden tijdens het tien uur durende benefietconcert. Onder andere Queen, Olivia Newton-John en Adam Lambert speelden een selectie van hun hits. Queen […]

today17 februari 2020 14

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%