Algemeen

Coachella wil af van de plastic bekertjes

today6 januari 2020 16

Background
share close

Binnen een paar maanden starten de eerste festivals en zoals algemeen bekend, staan festivals ook garant voor gigantische hoeveelheden afval. Gelukkig proberen steeds meer organisatoren de hoeveelheid afval dan ook terug te dringen. Met name het gebruik van plastic is een doorn in het oog voor velen.

De plastic bekertjes die maar eenmaal gebruikt worden en daarna op de grond of in de prullenbak verdwijnen zijn nu niet bepaald milieuvriendelijk te noemen. Voor de organisatie van Coachella is een van de doelstellingen dan ook om tijdens de editie van 2021 geen gebruik meer te maken van dit zogeheten ‘single-use plastic’, oftewel plastic dat maar een keer gebruikt wordt. Dit jaar wordt daar met de merchandise al een extra stap in gezet door een herbruikbare plastic drinkfles te verkopen.

De fles is gemaakt in samenwerking met Contigo en zal net als de andere merchandise online verkocht worden. Contigo is een bedrijf dat herbruikbare drinkflessen en bekers maakt. Naast de online verkoop zal de fles ook op het festivalterrein verkocht worden. In plaats van voor elk drankje een nieuw bekertje te krijgen kan je nu gewoon je fles laten bijvullen waardoor de bergen plastic bekertjes aanzienlijk verminderd worden.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Algemeen

Noem Techno en House geen EDM volgens Green Velvet

Volgens DJ en producer Green Velvet is het niet ok om techno en house te bestempelen als EDM. De term EDM wordt in de volksmond voornamelijk gebruikt om alle elektronische muziek te benoemen. De afkorting staat voor ‘Electronic Dance Music’ en is aan het einde van de jaren 2000 geïntroduceerd omdat promotors en organisatoren van festivals en feesten af wilden van de term ‘rave’. De naam 'Rave' werd destijds vrijwel […]

today1 januari 2020 21

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%