Algemeen

Noem Techno en House geen EDM volgens Green Velvet

today1 januari 2020 21

Background
share close

Volgens DJ en producer Green Velvet is het niet ok om techno en house te bestempelen als EDM.
De term EDM wordt in de volksmond voornamelijk gebruikt om alle elektronische muziek te benoemen. De afkorting staat voor ‘Electronic Dance Music’ en is aan het einde van de jaren 2000 geïntroduceerd omdat promotors en organisatoren van festivals en feesten af wilden van de term ‘rave’.

De naam ‘Rave’ werd destijds vrijwel meteen geassocieerd met het drugsgebruik in de scene. Daardoor was het soms lastig om vergunningen voor feesten te krijgen of om een goede naam op te bouwen. Ook al wordt de afkorting ‘EDM’ al vrij lang gebruikt en is het een gebruikelijke term geworden, volgens Green Velvet kan je de term enkel gebruiken om ‘Big Room House’ te omschrijven. Techno en House waren er namelijk al ver voordat ‘EDM’ geïntroduceerd werd. Door ook die genres EDM te noemen zou geen eer worden gedaan aan de twee genres.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Algemeen

Gelijkspel tussen Spinnin Records en Martin Garrix

Er is eindelijk een uitspraak in de rechtszaak tussen Martin Garrix en zijn vroegere label Spinnin’ Records die werd ingeleid in 2015. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft namelijk beide partijen in het gelijk gesteld. De rechtszaak is het resultaat van de breuk tussen Martin Garrix en het label Spinnin’ Records en MusicAllstar Management. Het contract tussen de twee partijen werd door Martin Garrix vroegtijdig verbroken, omdat er volgens hem sprake […]

today26 december 2019 8

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

0%