menu Home
EntertainmentZonder categorie

Tips & Tricks voor de beginnende DJ

admin | 15 juni 2019
PIONEER

Er zit heel veel verschil in het talent van dj’s. Draaien is meer dan op play drukken en iedereen die wel eens in aanraking is gekomen met het dj’en zal dit weten. Dj’s zijn er net als andere muzikanten dan ook in alle soorten en op allerlei verschillende niveaus. Van de feest dj of de hobbyist in zijn slaapkamer tot aan de artiesten op de mainstages van festivals en in de grootste clubs.

Omdat het oefenen veel tijd in bezit kan nemen willen wij alle beginnende dj’s graag helpen door het delen van deze 5 tips zodat jij effectiever met je tijd om kan gaan en zo betere resultaten kan krijgen.

Tip 1: zet haalbare doelen voor jezelf
Wanneer je aan een beginnende dj vraagt wat zijn of haar droom is dan antwoorden zij vaak ‘op de mainstage van Tomorrowland draaien’. Een goed doel, maar er zijn er maar weinig die daadwerkelijk zover komen. Daarom is het slim om af en toe realistisch te zijn tegen jezelf en een doel te zetten dat je jezelf in de komende tijd ook daadwerkelijk ziet voltooien.

Tip 2: wees niet bang om andere dingen op te geven
Draaien kost tijd en soms betekend dat, dat je niet mee op stap kan met je vrienden of naar een feestje omdat je zelf ergens moet draaien. Het kan soms moeilijk zijn dit te accepteren, maar uiteindelijk kan het je nog veel meer opleveren dan een avondje losgaan. Soms betekend het ook dat je andere dingen gewoon even moet uitstellen zodat je kan oefenen om nog beter te worden.

Tip 3: maak een planning van je werk
Het klinkt niet heel sexy, maar het inplannen van de tijd die je in de studio doorbrengt of achter de decks kan heel effectief werken. Je weet waar je aan toe bent en als je je voor de rest van de dag ook aan je planning houdt zal je ongetwijfeld je productiviteit zien stijgen.

Tip 4: heb een ‘wanneer…dan’ regel of mentaliteit
Deze is ietwat abstracter dan de rest, maar kan je zeker helpen. Een voorbeeld van een ‘wanneer…dan’ regel is bijvoorbeeld het meenemen van een glas water naar je kamer voordat je naar bed gaat om vervolgens een planning te maken van de volgende dag. Deze kan vertaald worden naar: ‘wanneer ik naar bed ga en een glas water meeneem, dan maak ik mijn planning’. Dit kan dus ook toegepast worden op je draaischema: ‘wanneer ik klaar ben met eten, dan ga ik een uur draaien’.

Tip 5: wees blij met je vooruitgangen
Je zal zeker niet meteen zoveel skills hebben als bijvoorbeeld Laidback Luke of A-Trak, maar geef jezelf een schouderklopje wanneer je weer iets nieuws aan jezelf geleerd hebt. Het ontwikkelen van een eigen draaistijl is belangrijk en daarbij kunnen alle kleine beetjes vooruitgang bij helpen. Ook als je bijvoorbeeld na lang rondvragen, bellen en mailen eindelijk een keer ergens mag draaien mag je best wel eens trots zijn op jezelf.

De weg naar een festival is lang, maar zolang je jezelf bezighoudt en je niet laat ontmoedigen dan gaat de tijd sneller dan je misschien wel zelf zou willen.

Written by admin

 • cover play_circle_filled

  FG Xtra
  Antwerpen 107FM

 • cover play_circle_filled

  FG Chic

 • cover play_circle_filled

  FG Disco/Funk

 • cover play_circle_filled

  FG Down-Tempo

 • cover play_circle_filled

  FG Nomade

 • cover play_circle_filled

  FG Avant Garde

 • cover play_circle_filled

  UNDR
  The sound of the underground

 • cover play_circle_filled

  Radio FG Vlaanderen
  Fuckin' Good Music

 • cover play_circle_filled

  FG Mix

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Soulcity

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Phill Da Cunha
  Phill Da Cunha

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Axel Haube
  Axel Haube

 • cover play_circle_filled

  FG-XTRA pres. FGSESSIONS w/ Sound Architecture
  Sound Architecture

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play