Reviews

Review Pioneer DJ – DDJ-SX3

today23 juli 2019 88

Background
share close
Zes jaar terug releasde Pioneer DJ de oorspronkelijke DDJ-SX-controller: een stuurdeck waarmee dj-schap permanent veranderde. Zes jaar is een lange tijd. Genoeg ruimte voor ontwikkeling blijkend uit de derde DDJ-SX controller in reeks. Wij kregen de kans om de gloednieuwe Pioneer DJ-controller te testen en dit zijn onze bevindingen.

Vanaf het moment dat de controller de doos uitkomt valt het formaat op. De afmetingen zijn ietwat kleiner dan de DDJ-SX1 en -2. Dát houdt in dat, zoals verwacht van een DDJ-SX-opvolger, ook deze controller extreem mobiel is. Vaak gaat zo’n draagbaarheid ten koste van mixerkwaliteit, pads, overige knoppen, algemene functionaliteit of een combinatie daarvan. Wanneer de stroom erin gaat valt over die balans een oordeel te vellen, wél reeds te zien zijn een drietal mic-inputs, een vierkanaalmixer, Echo, Jet, Noise en Filter-knoppen, en de verwachte master- en trackvolumeknoppen. Het volledige specificatieoverzicht, met daarbij input- en output-mogelijkheden, vind je op pioneerdj.com

De test

De DDJ-SX3 wordt geleverd met Serato DJ Pro-software. Onder het mom van de volledige DDJ-SX3-ervaring installeren we dít stuurprogramma op een Macbook en gaan we aan de slag. Serato DJ werkt intuïtief voor ieder die ooit met een dj-softwareprogramma of DAW geknutseld heeft. Tevens is de DDJ-SX3 uitgerust met twee USB-poorten voor de eventuele B2B-set én de mogelijkheid voor aansluiting van een back-up laptop in het noodlottige geval dat één van de twee computers crasht. De controller wordt bij het initialiseren van de software direct herkend. Een half uur van uitpakken verwijderd draaien de decks op volle toeren.

DDJ-SX3: Mixer

Het moment van de waarheid. Hoe klinkt het? Controllers in deze categorie, en niet uitsluitend producten van Pioneer DJ, isoleren zeldzaam frequenties geheel. De DDJ-SX3 is daar geen uitzondering op. Het mixen van een tweetal platen wordt in minimale mate geautomatiseerd. Dat kan voordelig of nadelig zijn, liggend aan wat jij van een controller verlangt. Toch voegt ook deze eigenschap toe aan de verwachting die de vorige modellen schepten: binnen een mum van tijd sta je te draaien. De controller, en met name de vierkanaalmixer, doet het halve werk. Laad een tweetal nummers in via Serato DJ, tweak de overzichtelijk gepositioneerde frequentieknoppen en de BPM Sync doet de rest.

DDJ-SX3: Sound Color FX

De derde DDJ-SX introduceert tevens vier effecten, welk normaliter uitsluitend te vinden zijn in Pioneer DJs DJM mixers en de duurdere DDJ-controllers. De FX klinken als verwacht en zijn toepasbaar op de mic-input. Een pluspunt is ook de instelbare tijdsnotaties.

Conclussie

De DDJ-SX3 overtreft de voorganger DDJ-SX2 middels een nadruk op microfoonmogelijkheden én een aantal subtiele mixer- en lay-out verbeteringen. De mixer heeft verrassend veel kracht voor een controller van dit formaat, en met een adviesprijs van € 1.099 – en de inclusie van de Serato DJ Pro-software, valt er niet mis te schieten voor muziekfans en hobby-dj’s. De DDJ-SX3 heeft beperkingen, maar indien jij een flexibelere, betere controller kan noemen binnen deze prijsklasse, dan mag je het ons altijd laten weten.

Credits: partyscene.nl

Written by: admin

Rate it

Previous post

Entertainment

Queens Bohemian Rhapsody oudste YouTube-clip met ruim miljard kijkers

Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen heeft op YouTube een nieuwe mijlpaal bereikt: het is de oudste muziekvideo met meer dan een miljard kijkers. Dit maakte de band zondag bekend op Facebook. Het lied uit 1975 stoot daarmee November Rain van Guns 'N Roses van de troon. Op Facebook reageert de band enthousiast op het nieuws. "Een miljard kijkers voor Bohemian Rhapsody op Youtube! Dat onze muziek nog steeds zo veel impact heeft, is gewoonweg fantastisch, […]

today23 juli 2019 19

FG-Xtra app
FG-Xtra app

****************************Download onze app
****************************

Download onze gratis app voor iPhone, iPad, Apple TV en Android toestellen

FG EVENTS
Sorry, there is nothing for the moment.
0%